onsdag den 16. januar 2013

Skyr,kender i det ?

noget jeg godt kender,mums...rørt med lidt mælk og fløde til,det vækker minder ;)
alle islandske børn kender produktet med alle mulige smags varianter.
En daglig kost i mit gamle hjemland.
Til nytårsaften fik jeg lavet en skyrtærte,den smagte himmelsk,ikke lige så søde som ostetærte.

opskriften får i her:
250 gr skyr
1/4 ltr fløde
                                                                 halv pakke digestive kiks(eller en pk. LU Bastogne)
                                            Smeltet smør ca 125 gr eller efter smag.
                                                                    Blåbær sultetøj eller det du bedst kan lide (jeg brugte solbær)

Knæk kiksen i bette små stykker og bland smørret deri.Tryk blandingen godt ud i formen.
Pisk fløden og blend skyr i.Sæt blandingen oven på kiks-blandingen i formet.
Til sidst smører du sultetøj i den mængde du vil have ovenpå.
Voila...klar. Det bliver ikke nemmere vel???
Til at knække kikset,kom jeg det samt smør i min røremaskine.

Den opbevares bedst i køleskab og kan sagtens tåle nogle dage.
Jeg kommer folie over så den ikke tager smag. Så den ikke falder ned over
sultetøjet og klistrer det hele sammen bruger jeg tand-.eller tænd stikker til
at holder folien oppe.

Knus og kram herfra.

5 kommentarer:

  1. Uhmm, den ser lækker ud og skal da helt sikkert prøves. Tak for opskrift :-)

    SvarSlet
  2. Den vil jeg helt sikkert prøve at lave en dag. En almindelig ostekage kan nemt blive en kvalm fornøjelse ;-)
    Knuuuus

    SvarSlet
  3. Uhm lyder lækkert - i går spiste jeg skyr med lidt brombær til eftermiddagssnack :)
    Så jo efterhånden kender vi det. Læste lige forleden at det mest er på Nordsjælland ogå København det sælges - der er salget eksploderet :)

    SvarSlet
  4. Hvor er mit stykke svigermor

    SvarSlet
  5. Mums, det låter jättegott !

    SvarSlet

Tak for at give bloggen liv :)