mandag den 21. februar 2011

Min mor


lærte mig rigtig rigtig mange ting.... en af dem er at bage pandekager,helt på hendes egen måde... Min mor har jeg ikke mere,men alle de gode minder har jeg stadig...og hendes pandekageopskrift, skrevet med hendes hånd ;) den bruger jeg hver gang jeg bager dem og det kan vist også ses på den;)
Jeg  har ikke lært den udenad endnu... fordi så kunne jeg ikke tage den op og se på hendes håndskrift hver gang jeg bager dem... ;)

de skal bages med huller på den ene side,så bliver de lige tilpas tynde...

de har en ret- og en vrangside ( foroven ret,forneden vrang)
der  skal bages et stk, lægges med vrang op og køles lidt af, vendes og lægges for oven med ret op når næste køles af og når den tredje skal lægges til køling er den første sat med retsiden op på en tallerken...
Hun sagde også  hvis hun ikke syns de så godt nok ud... ja så havde de hudsygdom....men de smagte lige så godt alle sammen...;)

men papirtynde...det skal de være ellers kunne hun lige så godt bage skonser :)
En tradition jeg er glad for at have lært.
Vi tager det så senere hvordan de skal fyldes og foldes.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Jeg kan sige det samme om min mor, som jeg desværre heller har mere, hun lærte mig mange gode og kreative ting. Det er en bolle opskrift, jeg har arvet, og den bager mine børn også nu.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 2. Det lyder vel nok lækkert med din pandekager, og dejligt at du har din mors håndskrevne opskrift! Jeg har også en del opskrifter, som min mor har skrevet, og det er så hyggeligt at se på hendes skrift, selv om hun døde for 12 år siden.
  Klem og ha' en dejlig dag, Silla!

  SvarSlet
 3. Der er altså mere mellem himmel og jord end som så. I går aftes tænkte jeg på at kontakte dig for at spørge om jeg måtte få din pandekage-opskrift. De er nemlig så hammer-gode. ;-)
  Og så ser jeg din blog nu...med pandekage-opskrift og alting. Hvor er det pudsigt. ;-)
  Mange varme knus og kram på denne iskolde dag.

  SvarSlet
 4. nedergaard: Det er så skønt med sådan minder;) og dejligt når vores børn også har lyst til at bære traditionerne videre ;)

  Madame: Ja...det er lige det der holder minderne ved live ;)

  Heidi: kære Heidi;) ja der ER mere mellem himmel og jord end vi tror..det ved jeg ;) og det er jo bare endnu et bevis på det:)og slevfølgelig må du få den..skal den oversættes eller kan du klare den selv..der mangler vanille på opskriften..:)

  Rigtig mang knus og kram til jer herfra

  SvarSlet

Tak for at give bloggen liv :)