Det ALLE spiser i dag er saltet lammekød,kogt sammen med gule ærter,gulerødder,kartofler og kålroer. Tit bruger man en eller to stykker almindelig lammekød med til at mindske lidt salt smagen. Du spiser alt det du kan og lidt mere, sådan at du er ved at eksplodere du er så mæt. Derfra kommer navnet også "eksplodere-dag" Det kan da lyde lidt dumt når der skal oversættes lige over:) men det er altså det den hedder:)
Det er nok også en gammel dansk skik,selv om mad vanerne er helt andre,mon ikke det var på grund af at der var så langt at sejle derop så de samme råvarer ikke altid var til stede og så blev der brugt det der fandtes.
Med oversættelses program kan der læses mere om den her og den danske skik faldt jeg over på et af de skønneste blogge jeg læser med på .
I morgen har de endnu en sjov dag i vente i mit gamle hjemland,nok den børnene glæder sig mest til.
I må have en rigtig god tirsdag derude
Knus og kram herfra.
6
Hei igjen :) så koselig at du vil følge bloggen min :) fint å være her hos deg også så jeg blir fast leser her :) ønsker deg en fin kveld. Klem
SvarSletHvor sjovt med alle de forskellige traditioner.
SvarSletHer i Sverige er det Fettisdagen. Man spiser Semlor som er en hvid, fed bolle med kardemomme. Bollen fyldes med marcipanmasse og flødeskum.
Den ligger også ganske tungt i maven ;-)
God aften
:-) KRAM
Hei og takk for koselig besøk i bloggen min!
SvarSletHar ingen tradisjonell spisedag i Norge idag, men DET ER KONG HARALDS 75-ÅRS DAG! Hurra, hurra, hurra!